Chateau Fonplègade

Tidligere
Næste

I midten af 18-tallet var Chateauets vine regnet som nr. 6 blandt regionens vine. Men havde datidens ejere kunne se fremtiden i en krystalkugle, ville de sikkert have korset sig: ”Amerikanere i Saint-Emilion?!” Frisk blod udefra var dog præcis, hvad Fonplégade havde brug for. Vinpest, recession og to verdenskrige bragte næsten slottet i knæ. Og vejen tilbage har været lang og sej.  

I 2004 faldt de nuværende, amerikanske ejere for slottet på deres bryllupsrejse – og de har ikke alene midlerne, men især kræfterne og viljen til at gøre en forskel. Slot og produktionsbygninger står igen som i deres storhedstid. De bedste konsulenter rådgiver om produktionen. Kvaliteten stiger år for år. I 2013 fik man ECOCERT som økologisk produktion. Næste step er certificering som biodynamisk, hvilket man er i fuld gang med. Vinene er reelt biodynamiske i dag.

Alle naboerne er fra øverste klassificering i Saint-Emilion, så grundlaget for topvine er helt bogstaveligt tilstede, lige under ejernes fødder. De 18,5 hektar består af 27 plots, som har hvert sit unikke terroir.  Derfor sammensætter man vinene stok for stok for at få så mange nuancer med som muligt. Vi taler value for money i den høje ende. Naboerne producerer vine til op mod 10.000 kr. pr. flaske. Derfor er NU et godt tidspunkt at købe, for amerikanerne stiler mod toppen – og det skulle undre os, om de ikke når den.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.