Domaine Joliet Clos de la Perrière

Tidligere
Næste

Nå ja, lad os være ærlige: For små tyve år siden drejede vi forkert. I stedet for at køre til Gevrey Chambertin, endte vi i Fixin – og det har vi aldrig fortrudt. Her fandt vi et sted, der er kommet til at stå vore hjerter nært. Vi kalder ejeren, Bénigne Joliet, for ”Munken”. Han kalder os for ”Vikingerne”. Den 5 hektar store Premier Cru mark er en del af et gammelt cistercienser kloster fra 1100 tallet. Den ligger så højt, at man kan se hele omridset af Dijon fra oven. Kun Munken selv har adgang til marken, som udgør klosterets ”baghave”. Al produktion foregår på stedet, så Bénigne Joliet er aldrig mere end få meter fra hverken stokke eller vineri. I flere generationer var marken lige så berømt som naboerne Chambertin og Clos de Bèze. Munkens farfar og oldefar nøjedes dog med at sælge druerne. I 70’erne begyndte hans far selv at lave vin, men først da Bénigne Joliet selv tog over i 2004, begyndte vinene for alvor folder deres enorme potentiale ud. Munken dyrker økologisk, dog uden at have ulejliget sig med at søge certificering. Blomster og græs gror lystigt mellem stokkerne. Vinene fermenteres på stål og går derefter i klosterkælderen, hvor de tilbringer 20 – 24 måneder på fransk eg. Og hvilke vine! Hvis der havde stået ”Gevrey Chambertin på etiketten, ville prisen have været en helt, helt anden…

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.