Om Andersen Wines

Alle kan købe dyre vine ind. Kunsten er, at finde de vine, ingen andre har opdaget endnu. Dem, der smager af langt mere end de koster. Det er dem, vi bruger vores energi på i Andersen Wines.

Andersen Wines er et familiefirma, drevet af lige dele kærlighed og nysgerrighed.

Ambitionen er er at finde de nye stjerner i Frankrig, Spanien og resten af det nære Europa. Fokus er på value for money i alle prisklasser. Fra «frikadelle-vin» til store franske mestre. Og aldrig noget, Jan og Sebastian ikke selv drikker.

Jan Andersen meldte sig ind i en vinklub som 18 årig. I starten af 80’erne var det ikke alene usædvanligt, det var nørdet. Men Kærligheden holdt. Han har tabt sit hjerte til Bourgogne, men hans glæde ved gode vine kender ingen geografiske grænser.

I sommeren 2019 gik han caminoen fra Paris til Santiago de Compostela. Her opdagede han spanske vine, der leverer så meget smag for små penge, at han knapt kunne tro det. Før Jan havde sat foden på dansk jord igen, havde han købt de første 20.000 flasker.

Jan har tidligere grundlagt kontormøbel-virksomheden, Movement, som han drev i 20 år og solgte i 2012. Han har desuden licensen til den prisvindende barnestol Nomi, som han har færdigudviklet, produceret og solgt ind i store dele af verden. For to år siden trådte han tilbage fra den daglige drift, og det giver plads til at lade den vinimport, han har kørt på sidelinjen de seneste 25 år, vokse til en egentlig forretning.

Sebastian Andersen startede sin vinkarriere i 6. klasse, hvor han hjalp med at pakke de firmajulegaver, hans far havde importeret. Da han blev gammel nok til at smage med ved spisebordet, opdagede han en ny verden, der gjorde ham mere og mere nysgerrig. Efter studier på CBS besluttede Sebastian, at vin skulle være mere end en hobby. Han rejste til Bordeaux for at studere, og her har han helt bogstaveligt haft både fingre og fødder dybt nede i håndværket.

Firmaet er økonomisk understøttet af sit moder-og søsterselskab, hvilket giver minimale driftsomkostninger og bedre priser til kunderne.

Se vores udvalg af vine

Find os på facebook

Scroll til toppen

Bekræft at du er over 18 år

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.