Bodegas Ayuso

På et kort udgør La Mancha et rødt hjerte midt i Spanien. Her breder Bodegas Ayuso sig over 350 hektar, 700 meter over havets overflade. Familiefirmaet er grundlagt i 1941, men står i dag som en af områdets største producenter. Ud over udbyttet fra egne marker, køber man en tilsvarende mængde druer lokalt, hvilket bliver til 15 mio. flasker om året.

Bodegas Ayuso er et hypermoderne vinhus, og kodeordet er omtanke. Simpelthen alt er gennemtænkt: Bygningerne er intelligente, så de minimerer forbruget af el. Alt vand recirkuleres. Vinmarkerne er designet, så hver druetype har sit eget mikroklima. Ydeevne og afkast er imponerede højt, CO2 aftrykket imponerende lavt.

Man kunne frygte, at smagen bliver taberen, når der produceres så meget. Men tankegangen er faktisk omvendt. Althandler om smagen. Der er ingen smarte møbler eller billeder på væggene, for de gør ikke noget for smagen. Smagen er Gud.

Dette, nærmest nidkære fokus, sætter Bodegas Ayuso i stand til at levere vin, der koster af langt mindre, end smagen indikerer. Bodegas Ayuso var det første hus i La Mancha området, som fik en reserva, og den har vundet flere end 50 lokale og internationale guldmedaljer, selv om den koster under 80 kr.

Bodegas Ayuso står bag 4 vin serier:

ESTOLA er husets flagskibe. Det er de vine, der sikret huset anerkendelsen som ”Tempranillo House of the Year 2019”. FINCA LOS AZARES er dejlige vine – det spanske svar på et Bordeaux blend. CASTILLO DE BENIZAR og ABADIA DEL ROBLE leverer unge, meget prisvenlige vine, perfekte til restaurationsbranchen. Det er vine, der tager fusen på en, når man tager prisen i betragtning.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.